image

CODA BIBLIOTHEEK

EDIC

Bij het Europe Direct Informatiecentrum (EDIC) op de eerste verdieping in CODA Centrale Bibliotheek was informatie over de Europese Unie te vinden. Op de interactieve touchscreen konden bezoekers een Europe challenge spelen, waarbij historische Europese gebeurtenissen in een tijdlijn geplaatst moesten worden. Daarnaast waren gratis folders beschikbaar met informatie over verschillende onderwerpen waaronder de serie Hoe werkt de Europese Unie en rond het thema ‘Op reis in Europa’.

Aanbod & samenwerking

Vanwege de coronamaatregelen kon een aantal een aantal fysieke publieksactiviteiten geen doorgang vinden, zoals Human Library, de scholierendebatten, cursussen Digisterker en een lezing. In november is er wel een online Human Library georganiseerd waarbij geïnteresseerden via Zoom in gesprek zijn gegaan met ‘levende boeken’: mensen die in het dagelijks leven te maken hebben met vooroordelen omdat ze een onalledaagse achtergrond of overtuiging hebben.

“Heel bijzonder, iedere keer weer. Iemand kort te spreken en toch een diepzinnig en waardevol gesprek. Boeiend, leerzaam, in verbinding, ook via Zoom en toch altijd de menselijke herkenning, hoe anders het verhaal van de ander ook is.”

EDIC heeft zich vanaf maart vooral gericht op het online communiceren over de EU-maatregelen met betrekking tot de coronacrisis. Door de sluiting van CODA Centrale Bibliotheek op meerdere momenten is het EDIC-paviljoen minder bezocht dan voorgaande jaren.