image

ORGANISATIE

Inspiratie & intern

Inspiratie

Vanaf het eerste moment van sluiting in maart bleven we intern - op afstand - in verbinding met elkaar, ook in daaropvolgende periodes van beperkte openstelling gevolgd door nieuwe periodes van sluiting. Door elkaar te ondersteunen en uit te dagen bij het ontwikkelen van nieuwe vormen van dienstverlening en door bestaande dienstverlening op een ander manier aan te bieden, bleven we bovendien in contact met onze leden, bezoekers, geïnteresseerden én met elkaar.

“Wij zijn ondertussen al vergevorderd met een indrukwekkend zomerprogramma. Gemaakt voor de mensen in onze regio, de bezoekers en de toeristen die misschien al jarenlang de Veluwe bezoeken, of voor de toerist die min of meer 'gedwongen' in Nederland vakantie gaat vieren. Het is een uitdaging om zowel die vaste gast als de nieuwkomer te verrassen en te verleiden. Wij hebben alle ingrediënten daarvoor in huis en zullen laten zien dat verleiden en verrassen geen last heeft van 1,5 meter afstand.”

- uit interne update van Carin Reinders, week 24

CODA directeur Carin Reinders stuurde vanaf maart namens het managementteam ruim 30 updates naar alle medewerkers. In deze updates vermeldde ze niet alleen het laatste nieuws omtrent de coronasituatie en hoe dit effect had op CODA, maar riep zij bovenal op om elkaar te ondersteunen en inspireren met muziek, poëzie, leestips en verhalen uit de organisatie. De updates gaven aanleiding tot gesprek en de mogelijkheid elkaar op te zoeken, te delen en in lopende en nieuwe projecten ook nieuwe samenwerkingen te initiëren en te vinden.

“Laten we elkaar denkbeeldig vasthouden. Deze beperkte lockdown in de herfst/winter is misschien wel zwaarder dan die in het voorjaar, maar als we denkbeeldig schouder-aan-schouder staan, dan komen wij ook goed door deze golf heen met tsunamikracht.”

- uit interne update van Carin Reinders, week 42

In gesprekken onderling en in het contact met Carin en het managementteam werd de waardering voor deze updates uitgesproken. Deze updates werden een gewoonte waar men – ondanks alles – na elke persconferentie naar uitkeek.

Intern

Bij CODA staat een leven lang leren centraal. Voor publiek, voor onze bezoekers en voor onze medewerkers. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat CODA medewerkers breed inzetbaar zijn. Zoals we in onze programmering cross-overs en verbindingen tussen de functionaliteiten tot stand brengen, zo geldt dat ook voor onze medewerkers; ze werken voor heel CODA en op alle onderdelen.

Bezoekers en klanten over kunst, cultuur, literatuur, poëzie, historie en erfgoed te vertellen, te informeren en te inspireren, vormen het DNA van CODA. Dat zit in al onze medewerkers.