ORGANISATIE

Diensten & faciliteiten

In de tweede helft van het jaar bood CODA ruimte aan meerdere organisaties voor zowel één- als meerdaagse evenementen, workshops en bijeenkomsten. Hierbij werd gebruik¬gemaakt van CODA Auditorium en andere studie- of vergaderruimtes die CODA verhuurde. CODA Café en CODA Winkel werden in diezelfde periode zowel door museumbezoekers als door passanten bezocht.

CODA zakelijk & verhuur

Vanwege de coronasluiting konden slechts tijdens een beperkte periode zalen worden verhuurd. De eerste externe reservering was in juni. In de zomer waren er door de maatregelen vrijwel geen boekingen. Van september tot half december konden er weer als gebruikelijk boekingen worden gedaan. De zalen aan de museumzijde van het gebouw werden regelmatig gebruikt voor overleggen van het Open Monumentendagen-comité, het Erfgoedplatform Apeldoorn en het bestuur van Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch. Stichting Apeldoorn Marketing en Breinbrekers Huiswerk­begeleiding zijn vaste huurders. Zij huren gedurende het jaar een ruimte boven CODA Museum. Andere huurders waren gemeente Apeldoorn (wekelijks, buiten de sluitings­periodes om), Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe, Educared, Omgevingsdienst Veluwe-IJssel, Schoonmaken Nederland, Gemeente Emmen, Uitgeverij De Wilg, Leeskring Senia en VVE Nieuwstraat/Mariastraat. In december sloten we af met het organiseren van een Wibra personeelsuitje. Samen met het team van CODA ExperienceLab en Albron werd een dagprogramma samengesteld met een high tea en lunch in het café, brainstorm­sessies in de zalen, toegang tot het museum en als afsluiter een rondleiding door het ExperienceLab.

CODA Winkel

Ook dit jaar werd CODA Winkel zowel door bezoekers van CODA Museum bezocht als door mensen die speciaal op zoek waren naar een bijzonder cadeau. In totaal zijn er ruim 17.000 artikelen verkocht, waaronder ansichtkaarten, de catalogus bij CODA Paper Art en papieren items en sieraden. CODA Winkel is vanwege de maatregelen rond corona ruim vijf maanden gesloten geweest. Naast 7.000 ansichtkaarten, 2.500 catalogussen van CODA Paper Art, 1.000 sieraden, 170 sjaals en 600 notitieboekjes, kalenders en agenda’s werden er dit jaar veel artikelen van of gerelateerd aan papier verkocht (2.000 stuks). Voorbeelden zijn slingers van ’s Heerenloo, familiedag-maakpakketten en bijzonder cadeaupapier. Ook werden er ruim 700 Steam Waverz van Angelique Caelen verkocht. Bij de sieraden en accessoires waren de artikelen van Ana Hagopian en Alexandra Tsoukala, Els Taminiau, Mayumi Fukuda en Charlotte Molenaar, Zsiska en Gnoes, Dominiek Steinmeijer en Thijs Verhaar populair. Andere veel verkochte artikelen waren de keramieken items van Pols Potten (250), items van Seletti en Olav Slingerland, brief­kaarsen (180) en artikelen voor kinderen, zoals auto’s, puzzels en andere spelletjes (300). Wandelkaarten voor klompenpaden werden 250 keer verkocht. Daarnaast verkocht CODA Winkel als verkooppunt voor de VVV ook bonnen en andere fiets- en wandel­kaarten.