Tentoonstellingen

De succesvolle combinatie van exposities voor een speciale doelgroep afgewisseld met thematische tentoonstellingen voor een breed publiek trok vele enthousiaste bezoekers. Naast Wolven en slakken, Spiegelingen en Naked Eye waren onder andere ook Drag Power en de tweejaarlijkse tentoonstelling CODA Paper Art te zien.

Nathan Mooij

The Naked Eye project

Vanaf 10 februari was een serie dubbelportretten van Nathan Mooij te zien waarin hij de ogen als ‘spiegels van het brein’ liet zien. Naked Eye nodigde uit om te onderzoeken, niet alleen tijdens de bijzondere opening maar ook bij tal van andere activiteiten die hierbij geprogrammeerd stonden.

Bettina van Haaren

Spiegelingen / Mirroring

De werken van Bettina van Haaren (1961) grijpen je aan en blijven branden op je netvlies. Ze zijn volstrekt authentiek in hun handschrift terwijl de kunstenaar een eigen interpretatie van figuratie heeft. De schilderijen en werken op papier die in de tentoonstelling Spiegelingen – Mirroring te zien waren, vormden een geheel waarin geen rangorde aan te brengen is.

Wolven en slakken: ijzerwinning op de Veluwe

In deze bijzonder vormgegeven presentatie in de Noordzaal werd een nieuw licht geworpen op de vroegmiddeleeuwse Veluwse ijzerindustrie.

CODA Paper Art 2019

Elke twee jaar staat CODA Museum in het teken van het allerlaatste dat gemaakt is in de wereld van papierkunst en -design tijdens CODA Paper Art. De editie van 2019 toonde van 39 kunstenaars en ontwerpers, afkomstig van vijf continenten, recent werk van papier en karton.

een tijd van zien, 40 jaar Beppe Kessler

Kijken, zien, ontdekken - dat is het fundament onder alles wat de kunstenaar Beppe Kessler maakt. Er is bij Kessler altijd een uiterst vruchtbare wisselwerking tussen het maken van het grote en het kleine werk. Regelmatig past ze technieken uit de schilderkunst toe in haar sieraden en omgekeerd.

Drag Power – Gender, pride & glamour

Deze tentoonstelling toonde vanaf 3 november de uitbundige uitdossingen van drag queens en drag kings, maar liet vooral ook zien wat zich achter de pailletten en onder de pruik bevindt.

Ma, foto’s van Margi Geerlinks

In deze foto-expositie op de tussenverdieping vóór CODA Museum was een selectie foto’s te zien die fotograaf Margi Geerlinks op verzoek van Hugo Borst van zijn moeder maakte. Joke Borst leed aan alzheimer en Geerlinks volgde haar vier jaar lang met haar camera.

Vlinderslag, 40 jaar Atalanta Pers

In 1979 werd de Atalanta Pers opgericht, een uitgeverij van bibliofiele uitgaven en kunstenaarsboeken waarin vorm en inhoud een bijzonder, organisch geheel vormen. CODA Museum bracht het jubileum van 40 jaar Atalanta Pers in beeld met de overzichtstentoonstelling Vlinderslag, 40 jaar Atalanta Pers waarin terug werd gekeken op veertig jaar bijzondere uitgaven van de pers.