Online

Om aansluiting met de actualiteit te zoeken, maakte CODA Archief regelmatig gebruik van social media zoals Twitter en Facebook. Er werd gestart met een besloten Facebook-pagina over de Verhalentafel waar relevante informatie met de leden gedeeld werd. Daarnaast nam CODA Archief ook deel in verschillende online platforms, waaronder Het Geheugen van Apeldoorn.

Via #CODAarchief zijn vele (re)tweets geplaatst en op de facebookpagina @CODAapeldoorn werden tal van berichten en evenementen gedeeld. Daarnaast was CODA Archief actief op populaire Facebookgroepen van en over Apeldoorn(ers) zoals ‘Je bent een Apeldoorner als…’.

Op de vernieuwde website Het Geheugen van Apeldoorn groeide het aantal verhalen en locaties verder, waardoor inmiddels meer dan 1.000 punten op deze digitale kaart te vinden zijn. De activiteiten die georganiseerd werden rond de Verhalentafel werden vanaf dit jaar ook op een besloten Facebook-pagina gedeeld.

Naast het Geheugen van Apeldoorn nam CODA door middel van bronbestanden ook deel aan platforms als Apeldoorn en de Oorlog, Collectie Gelderland, Delpher en Europeana. Op deze manier waren de collecties en archieven via steeds meer verschillende ingangen en vanaf oneindig veel locaties te benaderen. In CODA Kenniscentrum konden bezoekers de website van CODA Archief raadplegen, maar de zoektocht kon ook gestart worden op een netwerk als Europeana of via zoekmachines zoals Google.