CODA Winkel

CODA Winkel werd niet alleen door bezoekers van CODA Museum bezocht, maar ook door mensen die op zoek waren naar een bijzonder cadeau. In totaal zijn 26.000 artikelen verkocht, waaronder sieraden, tassen, ansichtkaarten en wandelkaarten. Met de realisatie van de nieuwe centrale entree heeft CODA Winkel een prominentere plek gekregen, direct naast de centrale balie.

Naast 11.000 ansichtkaarten, 1.450 sieraden, 280 sjaals en 950 wandelkaarten voor Paleispark Het Loo, werden ook artikelen verkocht bij onder andere de tentoonstelling CODA Paper Art. Voorbeelden hiervan zijn diverse items van papier zoals ‘steam wavers’ van Angeliek Caelen, sculpturen van Barbara van Erk en objecten van papier en karton van Studio Roof, Piet Design en Only Natural. Ook de bijbehorende en bijzondere catalogus (3.500) werd goed verkocht. Bij de tassen en portemonnees (380 stuks) waren vooral merken als Tutti Brutti, Marina Maas, Mywalit en Maria la Verde populair. Andere populaire artikelen waren de duurzame waterflesjes van Aqua-licious (450), keramieken bowls en cups van Pols Potten (250) en verschillende artikelen voor kinderen zoals rammelaars, auto’s en spelletjes (450). Als verkooppunt voor de VVV werden uiteenlopende artikelen verkocht zoals bonnen, fietskaarten, klompenpadenroutes en wandelkaarten.

Met de verplaatsing van CODA Winkel naar de meer centraal gelegen plek direct naast de balie, kwamen ook bibliotheekbezoekers vaker een kijkje nemen. Niet alleen was de winkel voor alle bezoekers beter zichtbaar, ook was er meer ruimte voor bijvoorbeeld vitrines en schappen om meer artikelen aan te bieden.