CODA VR Lab

Op safari door de prehistorische natuur, een ontdekkingstocht door de vooroorlogse binnenstad van Apeldoorn maken of je eigen droomwereld en driedimensionale sculpturen creëren: het kon in CODA VR Lab. In dit virtual reality lab konden bezoekers deelnemen aan workshops en verkenningsmiddagen en ontdekten ze onbekende werelden alsof ze er zelf stonden.

Activiteiten voor jong en oud

Dit jaar had voor het eerst Werkplaats Woensdag plaats waarbij in CODA VR Lab elke maand een nieuw spel geïntroduceerd werd. Ook konden bezoekers meedoen met verschillende doe-activiteiten.

Tijdens Girlsday willen bedrijven, organisaties en instellingen meisjes enthousiast maken voor werken in de techniek. Ook CODA VR Lab deed hier weer aan mee en liet meisjes kennismaken met ontwerpen in virtual reality en robotica.

Er waren ook dit jaar weer verschillende verkennings- en gamemiddagen waarin bezoekers konden ontdekken wat in VR allemaal mogelijk is. Ook werden uiteenlopende activiteiten georganiseerd bij de diverse tentoonstellingen en rond themadagen. In schoolvakanties ging CODA VR Lab ‘on tour’, waarbij een bezoek gebracht werd aan CODA dok Zuid en CODA De Maten. Zo werd een doelgroep bereikt die minder snel CODA Centrale Bibliotheek bezoekt.

In de zomervakantie werd Maker Monday georganiseerd: ochtenden waarin ‘maken’ centraal stond en waarin dieper ingegaan werd op het creëren van een wereld in virtual reality.

Onderwijs

Scholen in het basis en voortgezet onderwijs bezochten CODA VR Lab, al dan niet in combinatie met een bezoek aan CODA FabLab. De scholengemeenschappen Heemgaard, KSG en Sprengeloo maakten hier regelmatig gebruik van.

In samenwerking met Nintendo en het lesprogramma Nintendo Labo werden op verzoek ook bestaande lessen aangevuld met materiaal van Nintendo. Zowel tijdens de VR-lessen als bij de roboticalessen werd het gebruik van de Nintendo Switch ingezet.