CODA Atelier

Bezoekers konden in CODA Atelier aan de slag met materialen en/of thema’s die aansloten bij de tentoonstellingen die in CODA Museum te zien waren. Hiermee nodigde CODA haar bezoekers uit om niet alleen naar kunst te kijken, maar ook om kunst te maken.

Elke eerste zondag van de maand was een CODA docent in CODA Atelier aanwezig om ondersteuning te bieden bij de activiteiten die aanhaakten bij de tentoonstellingen die op dat moment in CODA Museum te zien waren. Op andere dagen konden geïnteresseerden ook zelf aan de slag. Naast de benodigde materialen was ook uitleg of een toelichting op de doe-activiteit voor iedereen beschikbaar.

Tijdens de Nationale Museumweek konden bezoekers een eigen dagboekpagina in de vorm van een 3D collage maken, geïnspireerd op de werken van Bettina van Haaren. Een eigen portret en het zelfbeeld stonden hierbij centraal. Van stoffen tot kleur, van objecten tot het eigen portret – alles werd verwerkt in de dagboekpagina.

Tijdens CODA Paper Art konden kinderen een speciale voorstelling bijwonen over de werking van de hersenen. Ook was er een PapierClinic die verzorgd werd door Marchelma van Breugel van ‘Snipper’ waarin ze deelnemers de eigenschappen van papier liet zien. Aan de hand van verschillende huis- tuin- en keukentests konden deze eigenschappen van papier ontdekt worden. Ook was er voldoende ruimte om te experimenteren, met de verbinding tussen kunst en techniek als uitgangspunt. Bij het bouwen van die wereld kwamen handvaardigheid, ruimtelijk inzicht, constructieve vaardigheden en creativiteit ruimschoots aan bod. Daarnaast werd men uitgedaagd om geluiden op te nemen in een zogenaamde ‘soundscape’.

In het kader van de tentoonstelling Drag Power konden bezoekers zich verkleden als ‘de ander’: man-vrouw, vrouw-man. In het atelier stonden twee kledingrekken met allerlei verschillende kledingstukken. Met een pruik een hoed of andere accessoires werd de look helemaal compleet. Daarna kon men voor de glamour wand op de foto en kreeg men de foto me naar huis. Er werd hierbij ook gebruikgemaakt van quotes, stellingen en vragen die in de tentoonstelling te lezen waren.