Activiteiten CODA Bibliotheek

Naast jaarlijkse activiteiten zoals het Kinderboekenweekfeest, Gedichtendag, de Open Monumentendagen en de daaraan gekoppelde Klassendag, konden bezoekers ook meedoen aan uiteenlopende (gezins)activiteiten in zowel CODA FabLab als VR Lab. In 2020 wordt het ExperienceLab geopend: een makersplaats voor niet alleen bezoekers van CODA maar ook voor bijvoorbeeld bedrijven en voor kunstenaars die in CODA exposeren.

Literaire activiteiten

Gedichtendag, Leeskringbijeenkomsten, de Boekenweek en Boek & Film: ook op literair gebied was er in CODA veel moois te horen en te lezen. Een uitgebreid overzicht hiervan vindt u in ons jaaroverzicht.

Erfgoedactiviteiten

Om erfgoed bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, organiseerden de partners van Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn verschillende erfgoedactiviteiten. CODA verleende medewerking aan bijvoorbeeld het Historisch Café, BankGiro Loterij Open Monumentendagen en Klassendagen, Atlas van Apeldoorn, Kroontjesproject De Naald, Het Grote Verhaal van Apeldoorn en Apeldoorn Toen & Nu.

Kinderboekenweekfeest

Met het Kinderboekenweekfeest werd ook dit jaar weer de nationale Kinderboekenweek geopend – en wat was het een fantastische middag rond het thema ‘Reis mee!’.

Activiteiten voor het hele gezin

Door activiteiten voor jong en oud ook letterlijk naast elkaar te programmeren, konden (groot)ouders en hun (klein)kinderen tegelijkertijd aan verschillende workshops meedoen. Van knutselen voor de allerkleinsten tot programmeren in 3D voor volwassenen: er was voor elk wat wils. Ook evenementen voor het hele gezin zoals Bloeiend en de familiedagen trokken veel bezoekers.

Kindertentoonstellingen

Via speciale kindertentoonstellingen in CODA Junior kwamen onze jongste bezoekers spelenderwijs in aanraking met kunst. In deze visueel aantrekkelijke tentoonstellingen vormden spel en ontdekken het uitgangspunt; zo werd kunst van en voor iedereen.